Geta Brătescu Apariții

Participarea României la cea de-a 57-a ediție
a Expoziției Internaționale de Artă — La Biennale di Venezia

Geta Brătescu va reprezenta România la Bienala de la Veneția în 2017

În urma concursului național organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – La Biennale di Venezia, comisia de selecție a declarat câștigător proiectul Geta Brătescu – Apariții.

Prezentarea proiectului a fost susținută de Magda Radu, curatoarea expoziției Geta Brătescu – Apariții, proiectul primind cel mai mare punctaj în a doua fază a procesului de selecție.

Geta Brătescu (n. 1926, Ploiești) este o personalitate centrală și o reprezentantă a direcțiilor experimentale și conceptuale ale artei contemporane românești. O artistă cu o carieră îndelungată și prolifică, Geta Brătescu a dezvoltat o operă complexă ce include desen, colaj, gravură, tapiserie, obiect, fotografie, film experimental, video și performance.

Geta Brătescu a participat la Bienala de la Veneția de două ori: în 1960, ca parte dintr-o expoziție de grup și din nou în 2013, la Pavilionul Central, în expoziția Il Palazzo Enciclopedico curatoriată de Massimiliano Gioni.