Geta Brătescu Apariții

Participarea României la cea de-a 57-a ediție
a Expoziției Internaționale de Artă — La Biennale di Venezia

UniCredit Bank susține proiectul Geta Brătescu – Apariții

UniCredit Bank susține arta contemporană românească și sponsorizează proiectul Geta Brătescu – Apariții, care va reprezenta România la cea de-a 57-a Expoziție Internațională de Artă – La Biennale di Venezia.

Expoziția se va desfășura în două locații – Pavilionul României din Giardini della Biennale și Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică – și va fi deschisă publicului între 13 mai și 26 noiembrie 2017.

Participarea Getei Brătescu la Bienala de la Veneția aduce împreună lucrări din toate etapele de lucru ale artistei – multe dintre ele arătate în premieră –, demonstrând dezinvoltura cu care ea utilizează o multitudine de medii artistice. Expoziția Apariții este concepută prin prisma unor nuclee tematice, incluzând și cea mai recentă etapă a demersului ei artistic, într-o încercare de a oferi o oglindire a spațiului atelierului, înțeles ca spațiu fizic, dar și ca entitate meta-artistică. Atelierul fizic și cel mental se împletesc într-o alcătuire complexă, la fel și textele literare cu conceptualizarea lor vizuală, mitologiile feminine cu auto-prospecția, memoria personală cu memoria culturală și imaginația. „Amintirea este apariție; epifanie, ca și arta”, spune Geta Brătescu.

În contextul actual, prezența Getei Brătescu la Bienala de la Veneția caută să comunice capacitatea artei de a transcende climatul sumbru al lumii actuale, printr-o reflecție artistică ce evidențiază forța transformatoare a feminității, ca întruchipare prin excelență a unui „subiect nomad”.

„Arta Getei Brătescu se situează în deplină consonanță cu întoarcerea la materialitate, la forța imaginației artistice și a plăsmuirii. Practica ei artistică se racordează la dezbaterile actuale despre rolul artei ca spațiu de identificare a punctelor nevralgice ale realității, dar și ca mod de instituire a unui limbaj specific care poate genera noi forme de subiectivitate”, spune Magda Radu, curatoarea expoziției Apariții.

„Ca parte a unui grup paneuropean puternic, cu o tradiţie îndelungată în susţinerea culturii, UniCredit Bank sprijină arta contemporană românească şi suntem mândri să fim partenerii unui eveniment care duce România şi valorile sale autentice peste graniţe. Suntem banca ce face oamenilor viaţa mai uşoară, iar acest lucru se traduce, pentru noi, inclusiv prin susţinerea iniţiativelor care aduc un plus comunităţilor în care suntem prezenţi – în acest caz, susţinând şi încurajând un proiect care contribuie la îmbogăţirea lor culturală”, a declarat Anca Ungureanu, director Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Despre UniCredit Bank:

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est și una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Bank este un „one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienți (iunie 2016). Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Contact:
UniCredit Bank, Departamentul Identitate şi Comunicare
Ioana Ursu
ioana.ursu@unicredit.ro
0723.653.072
www.unicredit.ro‎