Geta Brătescu Apariții

Participarea României la cea de-a 57-a ediție
a Expoziției Internaționale de Artă — La Biennale di Venezia

Despre / Proiect

Geta Brătescu – Apariții este proiectul care reprezintă România la Bienala de Artă de la Veneția în 2017. Expoziția se va desfășura în Pavilionul României din Giardini della Biennale și în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția și va fi deschisă publicului între 13 mai și 26 noiembrie 2017.

Participarea Getei Brătescu la Bienala de la Veneția aduce împreună lucrări din toate etapele de lucru ale artistei – multe dintre ele arătate în premieră –, demonstrând dezinvoltura cu care ea utilizează o multitudine de medii artistice. Expoziția Apariții este concepută prin prisma unor nuclee tematice, incluzând și cea mai recentă etapă a demersului ei, într-o încercare de a oferi o oglindire a spațiului atelierului, înțeles ca spațiu fizic dar și ca entitate meta-artistică. Atelierul fizic și mental se împletesc într-o alcătuire complexă, la fel și textele literare cu conceptualizarea lor vizuală, mitologiile feminine cu auto-prospecția, memoria personală cu memoria culturală și imaginația. „Amintirea este apariție; epifanie, ca și arta”, spune Geta Brătescu. [citește aici textul integral]

Curator: Magda Radu
Manager proiect: Corina Bucea
Asistent curator: Diana Ursan
Comunicare: Cătălin Năstăsoiu, Oana Hodade, Cristina Curcan
Designer grafic: Raymond Bobar
Website: Dan Burzo
Fotografie: Ștefan Sava
[vezi echipa completă]

Comisar: Attila Kim
Reprezentant ICR Veneția: Cristian Alexandru Damian

Mulțumiri speciale:
Ștefan Sava, Marian Ivan, Mihai Pop / Fundația Plan B, Tiberiu Bucșa, Alexandra Croitoru

Mulțumiri speciale instituțiilor și colecțiilor care împrumută cu generozitate lucrări pentru expoziția Geta Brătescu – Apariții: Muzeul Național de Artă al României, MNAC București / Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Vehbi Koç Foundation Contemporary Art Collection, Istanbul.

Inițiator

Organizatori

Parteneri

Cu sprijinul

Sponsori

Cartea „Geta Brătescu – Apparitions” este publicată de Koenig Books, Londra și este realizată în colaborare cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și co-finanțată de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.